Solar Aydınlatma Nedir?

solar aydınlatma

Solar aydınlatma sürdürülebilir niteliğe sahip ürün grubuna verilen isimdir. Solar sistemle aydınlatma sağlayan ürünler, enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığına önem veren kişilerin tercihidir. Güneş enerjisiyle çalışan solar aydınlatma sistemleri, ekonomik giderleri kısmak isteyenler tarafından da tercih edilir. 


Solar Aydınlatma Çeşitleri Nelerdir?


Solar aydınlatma seti farklı çeşitlerde sunulur. Farklı modellerde sunulan ürünlerin ortak noktası yetersiz ışığın yarattığı konforsuzluğun önüne geçmek ve istenmeyen kazaları engellemektir. Özellikle yaz döneminde sık vakit geçirilen bahçelerde solar aydınlatma kullanarak aydınlatma seviyesini yükseltirken çevreye duyarlı olmanın hafifliğini yaşayabilirsiniz. 
Kapı girişi, yürüme yolu, bahçe çevresi ve oturma alanını aydınlatmak için kullanılan birçok solar aydınlatma ürünü vardır. Solar bahçe aydınlatma sistemlerinin toprak zemine sabitlenen çeşitleri de mevcuttur. Bunun yanı sıra solar sistemle çalışan dekoratif fenerler de göze çarpar. Dekoratif öğe işlevi de gören bu ürünler sayesinde bahçenizde konsept bir tasarım oluşturabilirsiniz. 


Solar Aydınlatma Fiyatları 


Daha temiz bir gelecek için adım atarken solar bahçe lambası fiyatlarının bütçe dostu niteliğinden yararlanabilirsiniz. Güneş kaynaklı aydınlatma sistemlerinin işlevi, modeli ve boyutu gibi birçok faktör ücrete doğrudan etki eder. Bütçeniz ve beklentiniz doğrultusunda seçim yapabilirsiniz. 

 

solar aydınlatma fiyatları


Solar Aydınlatmanın Önemi Nedir?


Havalar ısınmaya başladığında kapalı alanlarda geçirilen zamanların yerini açık alanlar alır. Birçok kişi, sıcak yaz akşamlarında açık mekânlarda oturmayı tercih eder. Bu alanlarda akşam saatlerinde geçirdiğiniz vakitler arttıkça aydınlatma için ayırdığınız giderler de yükselebilir. Ancak dış mekân solar aydınlatma ürünlerinde böyle bir durum söz konusu değildir. 
Solar aydınlatma ürünleri, gündüz güneşten topladığı enerji ile akşamları çok rahat bir şekilde ışıklandırma sağlayabilir. Buradaki gider ise yalnızca solar aydınlatma ürününü satın alma sırasındadır. Ayrıca bu ürünler, sokak aydınlatmasından ev aydınlatmasına kadar çok çeşitli alanlarda kullanıma uygundur. Cadde, park ve otoyollarda dahi bu ürünlere rastlamak olasıdır. Herhangi bir elektrik kesintisi olması hâlinde buradaki aydınlatma sistemleri çalışmaya devam edecektir. 


Solar Aydınlatma Ne İşe Yarar?


Solar dış mekân aydınlatma ürünleri, güneşten aldıkları enerjiyi depo ederek herhangi bir elektrik enerjisi gerektirmeksizin çalışan ürünlerdir. Bahçenize taktığınız bir solar aydınlatma sistemi gündüz güneşten aldığı enerjiyi bataryasında depo eder ve akşamları size bunu ışık olarak sunar. Gün ışığından yararlanarak gece ve akşam saatlerinde gereken ışığı solar lambalar yardımı ile elde edebilir ve sürdürülebilir enerjisi sayesinde ekosistemin geleceğine katkıda bulunabilirsiniz. 
Solar sistemlerin kullanıldığı bir diğer alanlar ise elektriğin ulaşamadığı alanlardır. Evlerin konumlandırıldığı alanlar ve aradaki mesafeler, yıllar içinde değişen sosyokültürel yapının da dâhil olmasıyla şehirden uzaklaşabilir. Bu gibi alanlarda yaşayanlar için imkânsızlıklar can sıkıcı olabilir. Günlük hayatı doğrudan etkileyen elektrik ihtiyacının karşılanmaması da bir solar aydınlatma kullanım nedenidir. Senenin belli zamanlarında kullanılan bu evler için elektrik tesisatı yaptırmak maliyetli, zahmetli ve uzun süren bir iş olabilir. 

 

solar aydınlatma çeşitleri

 

Solar Aydınlatma Ne Derece Tasarruf Sağlar?


Solar aydınlatma seti ve diğer güneş kaynaklı aydınlatma sistemleri ekonomik bazda incelendiğinde son derece tasarrufludur. Az kullanılan bir alana elektrik tesisatı yaptırmak daha başlangıçta nispeten daha maliyetli olur. Bir de üzerine elektrik tesisatı çekilmiş bir alandaki eve düzenli olarak elektrik faturası gelir. Ancak bu alanlarda kaynağını güneşten alan bir solar sistem kullanılırsa herhangi bir fatura söz konusu olmaz. Aynı şekilde bu sistemlerin kaynağı güneş olduğundan uzun ömürlü kullanım gerçekleştirmek de mümkündür.

Etiketler: solar aydınlatma, güneş paneli
Haziran 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR