Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nedir?

elektrikli araç şarj istasyonu nedir

Elektrikli araç şarj istasyonu modern çağın en çok aranan ürünleri arasında yerini almıştır. Elektrik gücüyle çalışan araçların şarj edilmesini sağlayan bu ürünler, insanları AVM ve otopark gibi toplu alanlarda istasyon arama zahmetinden kurtarır. Bir elektrikli şarj istasyonu satın alarak ev ve iş yeri gibi özel noktalarda aracınızı şarj edebilir ve ihtiyaç duyduğunuz her an kullanıma hazır hâle getirebilirsiniz. 


Evde Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir?


Elektrikli araçların ev ortamında şarj edilmesini sağlayan benzin istasyonları, farklı araç kapasitelerine uygun olacak şekilde üretilmiştir. Aracınıza uygun kapasiteye sahip bir ürün edinerek aracınızı ev ortamında dahi şarj edebilirsiniz. Elektrik gücüyle çalışan araçların şarj edilebilmesi için ev tipi şarj istasyonları gerekir. Bu üniteler ile araç arasında bağlantı kurularak 12 – 24 saat gibi bir sürede şarj işlemi sağlanabilir.

 

evde elektrikli araç şarj istasyonu kullanımı


Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Özellikleri Nelerdir?


Elektrikli araç şarj istasyonu sahip olduğu işlevsel özelliklerle ve çevreci nitelikle birçok kişinin tercihidir. İlk etapta şarj istasyonları toplu alanlarda sunulmuştur. Ancak günümüzde kompakt ve her ortamda kullanılabilecek şarj istasyonları da mevcuttur. Özellikle elektrikli araçların belli bir seviyede tutulmasının zorunlu olması, ev tipi araçları daha avantajlı duruma getirir. Aşağıda elektrikli şarj istasyonlarının özelliklerini bulabilirsiniz;

 

  1. Elektrikli şarj istasyonu çeşitleri, hızlı şarj özelliğiyle araç kullanıcılarının hayatını kolaylaştırır. Araçları hızlıca ve nitelikli bir şekilde şarj etmeyi sağlayan bu ürünler, farklı akım seviyeleriyle her araç tipine uyum sağlayabilir.
  2. Güvenli özelliklerde üretilmiş şarj istasyonları, yeni nesil kompakt tasarımları sayesinde her ortamda kullanılabilir. Ev ortamında dahi güvenli bir şarj işlemi gerçekleştirebilir ve elektrik arzındaki dalgalanmalardan uzak kalabilirsiniz.
  3. Elektrikli araçlara uygun üretilen şarj üniteleri, evinizin garajında konforla kullanabileceğiniz ürünlerdir. Aynı şekilde bu istasyonları iş yerinizin park alanına kurabilir ve burada konforlu bir şarj etme uygulaması yapabilirsiniz.
  4. Elektrikli araçlara uygun üretilen şarj istasyonları, düşük maliyet avantajı da sunar. Kompakt olarak satın aldığınız bir şarj ünitesi, dışarıda devamlı olarak ödediğiniz maliyetleri minimize edecektir. 


Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Modelleri


Elektrikli araç şarj istasyonu modelleri alternatif akım ve doğru akım olmak üzere iki gruba ayrılır. 


Alternatif Akım (AC) Şarj İstasyonları


Şarj ünitesi, alternatif akımı doğru akıma çevirerek bataryaya iletir ve böylece araç şarj edilmiş olur. Bu akım türüyle çalışan şarj ünitelerinde en fazla 22 kW kapasite mevcuttur. 


Doğru Akım (DC) Şarj İstasyonları


Bu üniteler, “yüksek hızlı şarj istasyonu” olarak da bilinir. DC şarj ünitelerinde alternatif akım doğru akıma dönüştürülerek bataryaya iletim sağlanır. Bu modeller, minimum 25 kW maksimum 175 kW kapasiteye sahiptir. 

 

elektrikli araç şarj istasyonu modelleri


Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Nasıl Kullanılır?


Elektrikli araç şarj istasyonu tıpkı laptop ya da telefonunuzu şarj ettiğiniz gibi kullanabileceğiniz bir üründür. Geceden aracınızı şarja takıp sabah bataryası dolu bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Günümüzde birçok elektrikli araç üreticisi, araç satımı sırasında ev tipi şarj kurulum hizmeti vermektedir. Bu şarj üniteleri, bağlı ya da portatif şekilde duvara monte edilecek şekilde üretilir. 


Elektrikli araçlara uygun şekilde üretilen şarj istasyonlarının kurulumu özel yetkinliği bulunan şirketler tarafından gerçekleştirilir. Kullanıcıların kendi başına kurulum sağlaması ve gereken entegrasyonu sağlaması oldukça zordur. Ancak kurulum sonrasında bu cihazların kullanımı son derece pratiktir. 

 

elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları


Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Fiyatları


Elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları farklı unsurlara bağlı olarak değişir. Aynı anda kaç aracın şarj edilebileceği, voltaj değeri, nitelik, akım tipi ve marka gibi birçok unsur, araç şarj istasyonlarının fiyatını doğrudan etkiler. 

Etiketler: elektrikli araç, elektrikli araç şarj, elektrikli araç şarj istasyonu
Haziran 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR