Elektrikli Araç Şarj Cihazı Nedir?
Elektrikli araç şarj cihazı çeşitleri, araçları şarj etmek için elektrik enerjisini kullanılır. Mazot ve benzin gibi fosil yakıtlara gerek kalmadan hareket edebilen elektrikli araçlar, ilgili ürünler ile şarj edildiğinde çevre dostu bir kullanım gerçekleştirilmiş olur. Elektrikli araçlar çevresel ve iktisadi yönden olumlu etkilere sahiptir. Bu da şarj istasyonlarının kullanımını artırır.
Elektrikli Araç Evde Şarj Olur mu?
Elektrikli araç modelleri sanılanın aksine evde de şarj edilebilir. Bu araçlar için benzin istasyonları ve alışveriş merkezlerinde özel noktalar olsa da ev ortamında da şarj edilebildiklerini söylemek mümkündür. Üstelik elektrikli araç şarjlarının daima belirli bir seviyede tutulması önemlidir. Aksi takdirde araçların bataryasında yıpranma gelişebilir. Bu noktada elektrikli araçların ev ortamında şarj edilmesi büyük avantaj sunar.
Elektrikli araçların ev ortamında şarj edilmesi ise ancak ev tipi şarj üniteleriyle mümkündür. Mil Enerji, elektrikli araç şarjı sunan kurumsal bir firmadır. Modeli size uygun olan bir kompakt şarj istasyonuyla elektrikli aracınızı istediğiniz her an şarj edebilirsiniz. Dışarıda şarj edilen bir elektrikli aracın bataryası ortalama 45 – 50 dakika içerisinde dolacaktır. Ancak ev tipi cihazlarda bu süre nispeten daha uzun olabilir. Elektrikli aracınızın evde şarj olması için 12 – 24 saati gözden çıkarmanız gerekir. Buradaki temel neden, evlere dağıtılan şebeke akımının dışarıda bulunan istasyonlara göre daha düşük olmasıdır.
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ne Kadara Mal Olur?
Elektrikli araç şarj fiyatları kullanıcıların en merak ettiği konuların başında gelir. Ev ortamında edilen şarj süresinin uzunluğu ve harcanan elektrik miktarı, bu araçların evde şarj edilmesini ekonomik bir seçenek gibi göstermese de ileri vadede evde kullanılan şarj istasyonlarının iyi bir yatırım olduğu söylenebilir. Aracın kullanım sıklığı ve hangi aralıklarla şarj edildiği göz önüne alındığında elektrikli araçları evde şarj etmek daha ekonomik bir seçenek olacaktır.
Acil bir durumda herhangi bir şarj istasyonuna ulaşım sağlanmıyorsa bu araçlar kullanılamayacak duruma gelecektir. Bu noktada ev tipi elektrikli şarj istasyonları öne çıkar. Bu araçların evde şarj edilebiliyor olması günlük yaşamda birçok avantaj sunacaktır. Bu avantajlardan biri de maliyet tarafındadır. Ev tipi bir şarj istasyonunda şu maliyetler söz konusudur;
- Ev şarj istasyonu temin etme
- Buna uygun şarj kablosu satın alma
- Şarj kurulum hizmeti alma
- Eğer gerek duyulursa elektrik panosunun gücünü yükseltmek için ek masraflar.
Şarj istasyonuna ve kurulum maliyetine harcanan miktar, evde yapılan şarj işleminin dışarıdaki şarj işlemlerinden daha ekonomik olmasını sağlar. Bir kez kurulan şarj cihazının ekstra maliyeti olmayacaktır. Evde şarj istasyonu maliyeti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak üzere Mil Enerji ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.
Fronius Wattpilot 22Kw Elektrikli Araç Şarj Cihazı
Fronius Wattpilot 22 Kw elektrikli araç şarj cihazı, yeni nesil teknolojik nitelikleriyle ve ileri seviye özellikleriyle beğeni toplar. İlgili ürün ile aracınızı nasıl şarj etmeniz gerektiğine kendi arzunuzla karar verebilirsiniz. İki versiyona sahip olan ürün, kısa sürede bataryanın daha fazla dolmasını sağlar. Üstelik Fronius Wattpilot şarj istasyonunun PV optimizasyonuna sahip olması da dikkat çekicidir. Bu özellik de otomobilin uygun maliyetli ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunur. Elektrikli araç şarj istasyonu arayışlarınız için ilgili ürünü tercih ederek ekosisteme destek olabilir ve bütçeden tasarruf edebilirsiniz.